© 2018 by Thijs Oude Steenhof.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

Het chalet is gelegen op een vakantiepark, nabij het Ermerstrand. Ermerstrand is een natuur- en recreactiegebied even ten zuidwesten van het dorpje Erm, dat in de provincie Drenthe (tussen Coevorden en Emmen) ligt. Het gebied is ongeveer 80 hectare groot, waarvan circa de helft uit water bestaat. U kunt hier talloze sportieve actieviteiten beoefenen. In en om deze uitgestrekte recreatieplas vindt u grote stranden, eilandjes en uitgestrekte zonneweiden. Aan de overzijde van recreatiepark Ermerstrand ligt bungalowpark Ermerzand.

Erm

Erm is een esdorp en ligt aan de rand van het Drentse plateau, tussen twee essen en twee beekdalen. Erm ligt in de Rolderrug, welke parallel loopt aan de Hondsrug, en eveneens deel uitmaakt van Geopark De Hondsrug (zie voor meer informatie hieronder). Het Pieterpad loopt ook door Erm. Voor een dagje uit kunt u prachtige wandel- en fietsroutes volgen die u door mooie brinkdorp Erm leiden.

Fietsroutes:


Wandelroutes:​

In ons chalet vindt u daarnaast een map met nog veel meer fiets- en wandelroutes.

Activiteiten

Hieronder een aantal tips voor een leuk dagje uit:
 

Boomkroonpad
Hunebedden, vennetjes en een pad tussen de boomtoppen.
Ontdek de schitterende natuur van de Hondsrug.

Geopark De Hondsrug

De Hondsrug is een langgerekte rug in Drenthe en Groningen die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. Hij maakt deel uit van een groter geheel van zandruggen en stroomdalen in Drenthe en Groningen en vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige geopark van Nederland. Meer informatie over Geopark De Hondsrug vindt u op:

De Hondsrug heeft een lengte van 70 kilometer en een gemiddelde hoogte van 20 meter boven NAP. Niettemin is het grootste deel van de Hondsrug slechts enkele meters hoger dan de omliggende 'dalen'. De hoogste top is het Haantjeduin bij Emmen, welke met z'n 26,5 m boven NAP tevens het hoogste natuurlijke punt van Drenthe is.

Plopsaland indoor Coevorden

Het leukste indoor pretpark van Nederland.
Ontmoet jou studio 100 helden als K3, kabouter Plop en Bumba.

Veenpark
In dit Museumpark komt de Drentse veenhistorie tot leven.
Rijden en varen door nostalgische dorpjes.

Wildlands adventure zoo
Ga op expeditie door Jungola, Nortica en Serenga en kom oog in oog te staan met de verschillende wilde dieren.

 

In ons chalet vindt u daarnaast een informatiemap met nog veel meer informatie over de omgeving en allerlei tips voor leuke uitjes.

De omgeving

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now